Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almagyűrű leveles tésztában recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg leveles tészta
  • 3 közepes alma
  • őrölt fahéj
  • kristálycukor
  • 10 gramm vaníliás porcukor
  • 0,5 citrom leve

Tészta lekenéséhez

  • 1 db felvert tojás

Szóráshoz

  • vaníliás porcukor

Elkészítése

Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk. Az almák húsát fél cm-es szeletekre vágjuk, majd egy kisebb szaggatóval a közepét kivágjuk és citrommal meglocsoljuk.A felolvasztott leveles tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk és derelyevágóval ízlés szerinti vastagságú csíkokra vágjuk.A kétféle cukrot a fahéjjal összekeverjük, majd az almakarikákat megforgatjuk benne és a tésztacsíkokkal körbetekerjük.Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk, az áttekert karikákra a kivágott almák közepét ráhelyezzük, felvert tojással lekenjük és előmelegített 200 fokos sütőben készre sütjük.Tálaláskor vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk.Tipp: díszítésként 20 gramm vaníliaízű pudingpor, 2 dl almalében felfőzve ízlés szerint cukorral.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almagyuru-leveles-tesztaban/