Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 10 felkarikázott kifli 10 alma lereszelve kb. 8 dl tej 5 ek cukor 2 tojás 1 kis tejföl 10 dkg darált dió fahéj szegfűszeg vaníliás cukor vaj az edény kikenéséhez Elkészítése: A kifliket 1,5-2 cm vastagságúra szeleteljük, és éjszakára száradni hagyjuk. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, a szegfűszeggel, a fahéjjal és a vaníliás cukorral ízesítjük. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Erzsébet Bán
Beküldte: 2015.04.08.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 10 felkarikázott kifli
  • 10 alma lereszelve
  • kb. 8 dl tej
  • 5 ek cukor
  • 2 tojás
  • 1 kis tejföl
  • 10 dkg darált dió
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • vaníliás cukor
  • vaj az edény kikenéséhez


Elkészítése:

A kifliket 1,5-2 cm vastagságúra szeleteljük, és éjszakára száradni hagyjuk.

Az almát meghámozzuk, lereszeljük, a szegfűszeggel, a fahéjjal és a vaníliás cukorral ízesítjük.

A tejben feloldjuk a cukrot, majd belemártogatjuk a kiflikarikák felét – ez lesz az alsó réteg.

Erre rászórjuk a darált diót. A reszelt almát kinyomkodjuk, és egyenletesen elosztjuk a kiflirétegen, majd ráhelyezzük a maradék tejben áztatott kiflikarikákat.

A tojásokkal a tejfölt felverjük, hozzákeverjük a megmaradt cukros tejet, és egyenletesen elosztva ráöntjük a kifliszeletekre.

Kb. 30-perc alatt aranybarnára sütjük, porcukorral meghintve tálaljuk. Egy finom leves utáni kiadós második fogás.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Erzsébet Bán
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is