Hozzávalók:
- 10 felkarikázott kifli
- 10 alma lereszelve
- kb. 8 dl tej
- 5 ek cukor
- 2 tojás
- 1 kis tejföl
- 10 dkg darált dió
- fahéj
- szegfűszeg
- vaníliás cukor
- vaj az edény kikenéséhez
Elkészítése:
A kifliket 1,5-2 cm vastagságúra szeleteljük, és éjszakára száradni hagyjuk.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, a szegfűszeggel, a fahéjjal és a vaníliás cukorral ízesítjük.
A tejben feloldjuk a cukrot, majd belemártogatjuk a kiflikarikák felét – ez lesz az alsó réteg.
Erre rászórjuk a darált diót. A reszelt almát kinyomkodjuk, és egyenletesen elosztjuk a kiflirétegen, majd ráhelyezzük a maradék tejben áztatott kiflikarikákat.
A tojásokkal a tejfölt felverjük, hozzákeverjük a megmaradt cukros tejet, és egyenletesen elosztva ráöntjük a kifliszeletekre.
Kb. 30-perc alatt aranybarnára sütjük, porcukorral meghintve tálaljuk. Egy finom leves utáni kiadós második fogás.
Jó étvágyat kívánok!