Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás-babapiskótás pohárdesszert recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db alma
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál barnacukor
  • 200 g babapiskóta
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml tejszín
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg

Elkészítése

Mossuk meg és hámozzuk meg az almákat, majd vágjuk kis kockákra. Tegyük egy serpenyőbe a fahéjjal, barna cukorral és egy kis vízzel. Pároljuk, amíg az alma megpuhul és karamellizálódik.

Egy másik tálban keverjük össze a mascarponét a porcukorral, vanília kivonattal és a tejszínnel. Verjük fel, amíg sűrű és krémes nem lesz.

Törjük össze a babapiskótákat, de ne legyenek túl apró darabok.

Vegyünk elő négy poharat. Az aljára tegyünk egy réteg babapiskótát, erre jöhet egy réteg almakompót, majd egy réteg mascarponés krém. Ismételjük meg a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók.

A tetejét díszítsük pár almakockával, durvára vágott mandulával és egy csipet fahéjjal vagy szegfűszeggel.

Hűtsük a pohárdesszerteket legalább egy órán át, hogy az ízek jól összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-babapiskotas-pohardesszert/