Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás csoda recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 120 g cukor
  • 3 tojás
  • 60 ml olaj
  • 60 ml víz
  • 150 g rétesliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál kakaópor

Krémhez

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 60 g cukor
  • 500 ml tej
  • 3 db savanyúbb alma

Tetejére

  • 500 ml habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • kakaópor vagy fahéj

Elkészítése

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.

A cukrot elkeverjük a tojássárgájaval, majd fokozatosan hozzáadjuk az olajat, vizet, lisztet, sütőport és a felvert fehérje habot és végül a kakaóport is.

A tesztát belesimítjuk egy zsírozott, lisztezett 25*35 cm-es tepsiben és 180 fokon tűpróbáig sütjük.

A pudingport megfőzzük a tejben a cukorral. Mielőtt készre főznénk, belekeverjük a lereszelt almákat is.

A kész almás pudingot elsimítjuk a kihűlt tésztán és az egészet kihűtjük.

Végül felverjük a habtejszínt a vaníliás cukorral és a süti tetejére simítjuk. Ezt még megszórhatjuk fahéjjal vagy kakaóval.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-csoda-2/