Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás csokis keksz recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • 1,5 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 9 dkg cukor
  • 1,2 dl tej
  • 2 közepes alma
  • 0,5 tábla fehércsokoládé
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • rumaroma (vagy citrom aroma )

Elkészítése

190 °C-ra melegítsük elő a sütőt, és vajazzunk ki egy nagy tepsit vékonyan.

Szitáljuk egy edénybe a lisztet, a sütőport és a fahéjat, majd kézzel morzsoljuk hozzá a vajat, hogy morzsás állagot kapjunk. Ezután keverjük hozzá a cukrot is.

Adjuk hozzá a csokitörmeléket, az apróra vágott almát és a tejet, és keverjük össze, míg egy ragadós tésztát kapunk.

A tepsire kanalazzunk 8 jól elkülönített tésztakupacot, és süssük 20 percig, míg a keksz tapintásra rugalmas marad, de kívülről már megsült. Hagyjuk a tepsin teljesen kihűlni, mielőtt tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-csokis-keksz/