Elkészítése
A megtisztított almát apró kockákra vágjuk, a csokoládét pedig lereszeljük.
A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral robotgéppel habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk az olvasztott, kihűtött vajat és a rumaromát. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a tojásos keverékhez szitáljuk. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott almát és a reszelt csokoládét, majd az egészet óvatosan összeforgatjuk, hogy homogén tésztát kapjunk.
Muffin sütő mélyedéseit papírkapszlikkal béleljük ki, és egyenlően elosztjuk bennük a tésztát. A mélyedéseket kb. 3/4 részig töltjük meg, hogy a tészta helyet kapjon a keléshez.
200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. A sütés vége felé tűpróbával ellenőrizzük, hogy a muffinok átsültek-e. Ha kész, hagyjuk a formában néhány percig hűlni, majd rácsra helyezve teljesen kihűtjük.
