Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Almás sütik

Csokis sütik

Almás csokis sütemény

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az almapüréhez hámozzunk meg két almát, majd reszeljük le sajtreszelőn, és szűrjük le a levét, hogy ne legyen túl vizes. A töltelékhez keverjük össze a darált mogyorót, a cukrot, a kakaót, a reszelt csokit, a lisztet és az olvasztott vajat, amíg egységes masszát nem kapunk. A tésztához a vajat, az olajat és a cukrot keverjük […]

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2012.10.02.

Tésztához

Töltelékhez

Díszítéshez

Elkészítése

Az almapüréhez hámozzunk meg két almát, majd reszeljük le sajtreszelőn, és szűrjük le a levét, hogy ne legyen túl vizes.

A töltelékhez keverjük össze a darált mogyorót, a cukrot, a kakaót, a reszelt csokit, a lisztet és az olvasztott vajat, amíg egységes masszát nem kapunk.

A tésztához a vajat, az olajat és a cukrot keverjük össze robotgéppel, majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat. Ezután keverjük hozzá a joghurttal összekevert almapürét. A lisztet keverjük össze a szódabikarbónával, a sütőporral és a kakaóval, majd fokozatosan adjuk a vajas masszához, hogy szép krémes tésztát kapjunk.

Kenjünk ki egy őzgerincformát és egy kisebb lábast olajjal, majd szórjuk meg kristálycukorral. Ez nemcsak szép csillogást ad a süteménynek, hanem könnyebb lesz kivenni a formából.

Öntsük a tészta egyharmadát az őzgerincformába, majd szórjuk rá a töltelék háromnegyedét. Fedjük le a maradék tésztával, de csak háromnegyedig töltsük, mert sülés közben nőni fog. Szórjuk meg a tetejét darált mogyoróval.

A maradék tésztát és tölteléket a kisebb lábasba ugyanígy rétegezzük.

Süssük 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

Hagyjuk teljesen kihűlni, majd óvatosan vegyük ki a formából. A tetejét olvasztott csokival díszítsük, ha szeretnénk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Profiknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is