Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás cupcake gluténmentesen recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • 15 dkg eritrit
  • 3 tojás
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 20 dkg rizsliszt
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj

A töltelékhez

  • 4 db alma lereszelve
  • 1 teáskanál vaj vagy margarin
  • 1 citrom reszelt héja és leve

A díszítéshez

  • 4 dl habtejszín
  • őrölt fahéj

Elkészítése

A töltelékhez a reszelt almát a vajon pároljuk meg, úgy hogy ne maradjon alatta lé. Ízesítsük a citrom reszelt héjával és levével.

A tésztához a vajat az eritrittel habosítsuk ki, majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat, végül a kimért lisztet, sütőpor és a fahéjat is adjuk hozzá.

A muffin tepsi mélyedéseit kapszlikkal béleljük ki. A masszából kb 2-2 evőkanálnyit teszünk minden mélyedésbe, majd az almatöltelékből egy-egy teáskanállal halmozunk rá, végül a maradék tésztával zárjuk.

Előmelegített 170 fokos sütőben 15 perc alatt süssük készre. Tűpróbaát végezzünk!

A tejszínt verjük kemény habbá, majd csillagcsővel ellátott habzsákból díszítsük a teljesen kihűlt muffinokat. A tetejére csipet fahéjat szórunk. Azonnal fogyasztható.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-cupcake-glutenmentesen/