Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás-diós kevert süti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 9 közepes méretű alma
  • 1 evőkanál fahéj
  • 6 tojás
  • 30 dkg cukor
  • 3 cs vaníliás cukor
  • 1 dl étolaj
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 csomag sütőpor
  • 18 dkg darált dió


Elkészítése:

Az almát lereszeljük és a fahéjjal összekeverjük.

A tojásokat a cukorral, vaniliás cukrokkal, olajjal, liszttel, citromhéjjal, sütőporokkal és a dióval jól összekeverjük. Végül beleforgatjuk a lereszelt almát is.

Nagyobb méretű, de gáztepsitől kisebb tepsit sütőpapírral kibéleljük és belesimítjuk a tésztát. Tetejére szórhatunk durvára darált diódarabokat.

180 fokon szép pirosra sütjük kb 45 perc alatt. Miután kihűlt felszeleteljük és tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-dios-kevert-suti/