Hozzávalók:
- 9 közepes méretű alma
- 1 evőkanál fahéj
- 6 tojás
- 30 dkg cukor
- 3 cs vaníliás cukor
- 1 dl étolaj
- 50 dkg finomliszt
- 1 citrom reszelt héja
- 2 csomag sütőpor
- 18 dkg darált dió
Elkészítése:
Az almát lereszeljük és a fahéjjal összekeverjük.
A tojásokat a cukorral, vaniliás cukrokkal, olajjal, liszttel, citromhéjjal, sütőporokkal és a dióval jól összekeverjük. Végül beleforgatjuk a lereszelt almát is.
Nagyobb méretű, de gáztepsitől kisebb tepsit sütőpapírral kibéleljük és belesimítjuk a tésztát. Tetejére szórhatunk durvára darált diódarabokat.
180 fokon szép pirosra sütjük kb 45 perc alatt. Miután kihűlt felszeleteljük és tálaljuk.