Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás-diós kevert recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 darab alma
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 marék mazsola
  • 1 citrom reszelt héja
  • 0,5 citrom leve
  • 10 dkg dió (apróra vágva)
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tej
  • 2 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 evőkanál finomliszt

Elkészítése

Az almát apró kockákra vágjuk, majd összekeverjük a mazsolával, fahéjjal, a citrom levével és a héjával.

A tojásokat fehéredésig keverjük a cukrokkal, olajjal és a tejjel.

A liszthez hozzáadjuk a sütőport és a diót. Aztán már csak annyi a dolgunk, hogy mindezt, vagyis az almás,a tojásos és a lisztes keverékeinket összekeverjük és egy sütőpapírral bélelt kisebb (20*30 cm-es) tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben, kb fél óra alatt megsüssük.

Gyors és nagyon finom édesség.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-dios-kevert/