Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás-diós kosárka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 40 dkg finomliszt
  • 8 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 tojás
  • 15 dkg margarin

A töltelékhez

  • 1 kg alma
  • 1 mokkáskanál fahéj (ízlés szerint változtatható a mennyiség)
  • 1 evőkanál nádcukor
  • 2 marék dió
  • 1 evőkanál méz
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítése

A sütőporral elkevert liszthez hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Ezeket összekavarjuk, hozzáadjuk a tojást és a szobahőmérsékletű margarint. Ezekből közepesen lágy tésztát gyúrunk, amelyet pihenni hagyunk, ameddig elkészítjük a tölteléket.

A meghámozott almákat lereszeljük, majd hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat. Ezeket összedolgozzuk és sűrű szitába helyezzük, hogy a felesleges lé lecsöpögjön.

Ezután a tésztából golyókat formálunk, két tenyerünk között kilapítjuk és szilikonos muffinformába nyomkodjunk. Az alján vastagabban, az oldalán vékonyabbra hagyjuk a tésztát.

Ezután a tészta kosárkákba almás tölteléket teszünk, eligazgatjuk. A diót a mézzel összekeverjük és az almás töltelék tetejére egy-egy mokkáskanálnyi mennyiséget teszünk.

A töltött kosárkákat előmelegített sütőbe toljuk és 180 fokon készre sütjük. A tészta akkor jó, ha az könnyen elválik a szilikonos formától és nem morzsálódik.

A kész süteményeket kihűtjük, kifordítjuk a formákból és tálaláskor porcukorral megszórjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-dios-kosarka/