Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Almás sütik

Sütemény receptek

Almás- diós lepény

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az almás-diós lepény egy klasszikus, házias sütemény, amelyben a fahéjas alma és a ropogós dió remekül kiegészíti egymást. Egyszerű, nagy tepsiben sült süti, ami bármilyen alkalomra ideális – családi hétvégékre vagy vendégváráshoz is.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Erzsébet Bán
Beküldte: 2013.10.21.

A tésztához

Töltelék

Elkészítése

Tészta

A lisztet, a vajat (vagy zsírt), a tojásokat, a tejfölt, az élesztőt, a sót és a cukrot összedolgozzuk, majd a tésztát két részre osztjuk.

Töltelék

Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd alaposan kinyomkodjuk a levét. Cukorral és fahéjjal ízesítjük.

Összeállítás és sütés

Az egyik tésztalapot kinyújtjuk, és kibéleljük vele a 32×32 cm-es tepsit. Megszórjuk az őrölt dióval, majd rátesszük az almatölteléket, és egyenletesen elsimítjuk. A másik kinyújtott lappal befedjük, tetejét cukros vízzel megkenjük.

Előmelegített sütőben, kb. 40 perc alatt aranyszínűre sütjük (a sütési idő sütőtől függ). A kihűlt süteményt porcukorral megszórva, szeletelve tálaljuk.

Tipp

A tölteléket gazdagíthatjuk mazsolával vagy apróra vágott aszalt szilvával is. Ha intenzívebb ízt szeretnénk, a diót előtte száraz serpenyőben kissé megpiríthatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Erzsébet Bán
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is