Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az almát lereszeljük, levét kinyomkodjuk, majd fahéjjal és cukorral ízesítjük. A lisztet gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a zsiradékkal, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Két egyforma cipót formálunk belőle, és hűvös helyen fél órát pihentetjük. A mazsolát közben beáztatjuk, majd lecsepegtetjük. A tésztából két lapot nyújtunk a tepsi méretére. Az egyiket a tepsibe helyezzük, megszórjuk darált […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.08.12.

A tésztához

A tészta lekenéséhez

A díszítéshez

Elkészítése

Az almát lereszeljük, levét kinyomkodjuk, majd fahéjjal és cukorral ízesítjük.

A lisztet gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a zsiradékkal, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Két egyforma cipót formálunk belőle, és hűvös helyen fél órát pihentetjük.

A mazsolát közben beáztatjuk, majd lecsepegtetjük.

A tésztából két lapot nyújtunk a tepsi méretére. Az egyiket a tepsibe helyezzük, megszórjuk darált dióval, majd ráhalmozzuk az alma tölteléket. Rászórjuk a mazsolát, végül befedjük a másik tésztalappal.

A tetejét lekenjük felvert egész tojással, villával megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 35–40 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Tepsi méret: 40×30

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is