Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás-diós pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 60 dkg finomliszt
  • 40 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 db tojássárgája
  • 2 evőkanál tejföl
  • csipet só

A tészta lekenéséhez

  • 1 db tojás
  • A töltelékhez:
  • 3 kg alma
  • őrölt fahéj ízlés szerint
  • 10 - cukor almától függően
  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg mazsola

A díszítéshez

  • porcukor

Elkészítése

Az almát lereszeljük, levét kinyomkodjuk, majd fahéjjal és cukorral ízesítjük.

A lisztet gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a zsiradékkal, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Két egyforma cipót formálunk belőle, és hűvös helyen fél órát pihentetjük.

A mazsolát közben beáztatjuk, majd lecsepegtetjük.

A tésztából két lapot nyújtunk a tepsi méretére. Az egyiket a tepsibe helyezzük, megszórjuk darált dióval, majd ráhalmozzuk az alma tölteléket. Rászórjuk a mazsolát, végül befedjük a másik tésztalappal.

A tetejét lekenjük felvert egész tojással, villával megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 35–40 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Tepsi méret: 40×30

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-dios-pite/