Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Almás sütik

Mákos, diós sütik

Almás-diós szelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két egyenlő részre osztjuk. Egy közepes tepsit vajjal kikenünk és belesimítjuk a kinyújtott lapot. A töltelékhez a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral alaposan kikeverjük, majd hozzáadom a felvert habot és óvatosan, széles mozdulatokkal elkeverjük. Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőport, a reszelt almát és a diót. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2012.11.23.

Tésztához

Töltelékhez

Mázhoz

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két egyenlő részre osztjuk. Egy közepes tepsit vajjal kikenünk és belesimítjuk a kinyújtott lapot.

A töltelékhez a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral alaposan kikeverjük, majd hozzáadom a felvert habot és óvatosan, széles mozdulatokkal elkeverjük.

Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőport, a reszelt almát és a diót. Összekeverjük, vigyázva, hogy a habot ne törjük össze és a kinyújtott lapra kenjük.

A másik lapot is kinyújtjuk, rátesszük a töltelékre. 170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A kihűlt sütemény tetejére simítjuk a következő mázat: a főzés nélküli pudingport összekeverjük a tejjel és a porcukorral, majd gőz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a margarint és besűrítjük.

Bevonjuk vele a sütit. Hagyjuk megszilárdulni és lehet is tálalni.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is