Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás-diós szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 30 dkg finomliszt
  • 15 dkg margarin
  • 2 evőkanál víz
  • 2 db tojássárgája
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 10 dkg porcukor

Töltelékhez

  • 5 db tojás (szétválasztva )
  • 15 dkg cukor
  • 5 darab alma (reszelve )
  • 20 dkg darált dió
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

Mázhoz

  • 1 csomag főzés nélküli csokis puding
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 evőkanál tej

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két egyenlő részre osztjuk. Egy közepes tepsit vajjal kikenünk és belesimítjuk a kinyújtott lapot.

A töltelékhez a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral alaposan kikeverjük, majd hozzáadom a felvert habot és óvatosan, széles mozdulatokkal elkeverjük.

Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőport, a reszelt almát és a diót. Összekeverjük, vigyázva, hogy a habot ne törjük össze és a kinyújtott lapra kenjük.

A másik lapot is kinyújtjuk, rátesszük a töltelékre. 170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A kihűlt sütemény tetejére simítjuk a következő mázat: a főzés nélküli pudingport összekeverjük a tejjel és a porcukorral, majd gőz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a margarint és besűrítjük.

Bevonjuk vele a sütit. Hagyjuk megszilárdulni és lehet is tálalni.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-dios-szelet-2/