Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás-diós szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Lapokhoz

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg margarin
  • 2 db tojássárgája
  • 5 dkg porcukor
  • 2 evőkanál citromhéj
  • 0,5 csomag sütőpor

A töltelékhez

  • 6 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 6 db alma ( reszelve a levével együtt )
  • 20 dkg darált dió
  • 1 db sütőpor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag csokis pudingpor

A bevonat

  • 15 dkg tortabevonó
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítése

A lapok hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az első cipót kisodorjuk, és egy 25×39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.

Töltelék:

Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a többi hozzávalót is hozzákeverjük, és a tésztalapra öntjük. A másik cipót kisodorjuk, és a töltelékre tesszük. Villával megszurkáljuk, majd 170 fokos sütőben megsütjük.

A kihűlt tésztát csokoládéval bevonjuk. A csokoládé bevonat hozzávalóit vízgőz felett megolvasztjuk, a tésztára öntjük, majd elsimítjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-dios-szelet/