Az egyik almát meghámozzuk, kimagozzuk és apró kockákra vágjuk. Egy lábasban a vajon vagy margarinon a cukorral összefőzzük, majd hozzáadjuk a diót, a citrom reszelt héját és kifacsart levét. Levesszük a tűzről, és amikor kissé kihűlt, belekeverjük az egész tojást.
A kiolvadt leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd körülbelül 6 egyforma téglalapra vágjuk. A tésztadarabokat megkenjük a diós töltelékkel, úgy, hogy a szélein körülbelül 1,5 cm-t üresen hagyunk. A széleket visszahajtjuk és kissé lenyomkodjuk.
A maradék almákat héjastól negyedeljük, eltávolítjuk a magházukat, majd vékony szeletekre vágjuk. A szeleteket egymást kissé fedve a töltelék tetejére rendezzük. Egy kevés citromos vízzel megcsepegtetjük, hogy ne barnuljon meg.
A tészta széleit megkenjük a tojássárgájával, az alma tetejét megszórjuk egy kevés cukorral. Előmelegített, 175 fokos sütőben körülbelül 20-25 perc alatt aranyszínűre sütjük, figyelve, hogy a töltelék ne száradjon ki.
Porcukorral meghintve tálaljuk.