Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 levélnyi réteslap 50 g olvasztott vaj 2 db zöld alma 150 g eper 1 ek zsemlemorzsa 1 ek kókusz reszelék 1 kk fahéj 1 ek barna cukor A díszítéshez: eper 200 ml görög joghurt 1 cs vaníliás cukor Elkészítése: Elkészítés… Sütőt előmelegítjük 180 fokra, muffin sütőformát vagy kosárka formákat előkészítjük, olvasztott vajjal vékonyan kikenjük […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
anikò varga
Beküldte: 2014.06.19.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 levélnyi réteslap
  • 50 g olvasztott vaj
  • 2 db zöld alma
  • 150 g eper
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • 1 ek kókusz reszelék
  • 1 kk fahéj
  • 1 ek barna cukor

A díszítéshez:

  • eper
  • 200 ml görög joghurt
  • 1 cs vaníliás cukor


Elkészítése: Elkészítés…

Sütőt előmelegítjük 180 fokra, muffin sütőformát vagy kosárka formákat előkészítjük, olvasztott vajjal vékonyan kikenjük őket.

Egy kis serpenyőben kókuszreszeléket a zsemlemorzsával együtt megpirítjuk.Hozzá keverjük az őrölt fahéjat és cukrot is.

Az almákat meghámozzuk és kis kockákra vágjuk, a szintén feldarabolt eperrel együtt az elkészített kókuszos morzsába forgatjuk.

A réteslapokat nedves konyharuhára tesszük és 9 négyzetre vágjuk. Vajjal vékonyan lekenjük és a két lapot össze fogva, sütőformákba igazítjuk. Közepükbe halmozzuk az almás tölteléket és forró sütőbe tolva 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Joghurtot a vaníliás cukorral elkeverjük és mindegyik kosárka tetejére csorgatunk belőle, eperszeletekkel díszíthetjük.

Jó étvágyat!

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Tavasz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is