Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás-fahéjas kiflik recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 25 dkg sütőmargarin
  • 1 kk só
  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1 dl tej

A töltelékhez:

  • 1,5 kg alma (én 1 kg-ot használtam)
  • 10 dkg cukor
  • fahéj


Elkészítése:

A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a margarint, a tojássárgáját, a cukrot és a tejet, majd jól összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle, és kb. fél órát letakarva pihentetjük.

Az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, 10 percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét és megpároljuk. Párolás közben hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat.

A tésztát kinyújtjuk, kör alakú kiszúróformával (vagy egy pohárral) kerek formákat szaggatunk, a kapott formát kissé megnyújtjuk, hogy tojás alakja legyen.

Mindegyik korongra fahéjas-almás masszát simítunk, egyenként feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, végül megkenjük a felvert tojásfehérjével.

A kifliket 2 cm-es távolságban sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd előmelegített sütőben 200 fokon 25-30 percig sütjük. Fahéjjal elkevert porcukorral meghintve tálaljuk.

[box style=”info”]Kiváló karácsonyi sütemény! :)[/box]

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-fahejas-kiflik/