Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás-fahéjas kuglóf recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db alma
  • 2 evőkanál citromlé (az almaszeletek locsolásához )
  • 25 dkg margarin
  • 1 csipet só
  • 3 teáskanál fahéj
  • 20 dkg cukor
  • 5 db tojás
  • 10 dkg darált mandula
  • 30 dkg finomliszt
  • 4 evőkanál mogyorókrém

Kikenéshez

  • zsemlemorzsa
  • margarin

Tetejére

  • 1 tábla torta bevonó
  • 3 evőkanál olaj
  • 5 dkg margarin

Elkészítése

Az almát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, és citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. A puha margarint kikeverjük a cukorral, egy csipet sóval és fahéjjal. Ezután egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat. Hozzáadjuk a lisztet és a mandulát is, majd belekeverjük a mogyorókrémet, végül az előkészített almát is. A kivajazott, zsemlemorzsával megszórt formába simítjuk a masszát, és 175 fokon tűpróbáig sütjük.

Amikor kihűlt, elkészítjük a csokimázat: a csokit gőz felett felolvasztjuk a vajjal és egy kevés olajjal. A süteményt leöntjük a csokimázzal, majd ízlés szerint díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-fahejas-kuglof/