Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás finomság recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 125 g margarin
  • 125 g cukor
  • 250 g finomliszt
  • 1 db tojás

Töltelék

  • 1 kg alma (kockákra vágva )
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 7,5 dl száraz fehérbor
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 250 g cukor

Tetejére

  • 2 dl tejszínhab
  • kakaópor

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összemorzsoljuk, majd összegyúrjuk és kinyújtjuk. Egy kapcsos tortaformát kibélelünk vele.

A kockára vágott almát egyenletesen elosztjuk a nyers tésztán. A pudingporokat a borral, a cukorral és a vaníliás cukorral folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük, majd az almára öntjük.

Előmelegített, 160 fokos sütőben kb. 50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.

Amikor a sütemény teljesen kihűlt, eltávolítjuk a tortaforma peremét. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd egyenletesen eloszlatjuk a tetején. Végül kakaóporral megszórjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-finomsag/