Elkészítése
A tészta alapanyagait jól összedolgoztam, majd amikor összeállt, akkor becsomagoltam és kb félórára beraktam a hűtőbe.
Az almákat lereszeltem és állni hagytam addig, amíg a tészta is pihent a hűtőben, majd jól kinyomkodtam a levét. Hozzáraktam a fahéjat, a nádcukrot, érdemes megkóstolni én nem mérem, mert függ az alma édességétől is.
A tésztát kivettem a hűtőből, elosztottam és kerek formákra nyújtottam. Az alsó részt akkorára, amekkora tortaformám van, kb 26 cm átmérőjű. Kivajazott, kilisztezett tortaformába tettem és megkentem a tésztát a szilvalekvárral, majd jött rá az alma.
A maradék kinyújtott tésztát csipkedtem és körbe raktam a szélét, a közepét üresen hagytam. Megszórtam nádcukorral az egész tetejét. Előmelegített sütőben kb 40 percet sütöttem 180 fokon.







