Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás galette recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 10 dkg rétesliszt
  • 15 dkg finomliszt
  • 15 dkg cukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 dl tej
  • 200 g margarin
  • 1 kiskanál sütőpor
  • kevés citromlé

Töltelék

  • 5 darab alma
  • 1 kávéskanál fahéj
  • nádcukor ízlés szerint
  • 3 evőkanál szilvalekvár

Elkészítése

A tészta alapanyagait jól összedolgoztam, majd amikor összeállt, akkor becsomagoltam és kb félórára beraktam a hűtőbe.

Az almákat lereszeltem és állni hagytam addig, amíg a tészta is pihent a hűtőben, majd jól kinyomkodtam a levét. Hozzáraktam a fahéjat, a nádcukrot, érdemes megkóstolni én nem mérem, mert függ az alma édességétől is.

A tésztát kivettem a hűtőből, elosztottam és kerek formákra nyújtottam. Az alsó részt akkorára, amekkora tortaformám van, kb 26 cm átmérőjű. Kivajazott, kilisztezett tortaformába tettem és megkentem a tésztát a szilvalekvárral, majd jött rá az alma.

A maradék kinyújtott tésztát csipkedtem és körbe raktam a szélét, a közepét üresen hagytam. Megszórtam nádcukorral az egész tetejét. Előmelegített sütőben kb 40 percet sütöttem 180 fokon.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-galette/