Hozzávalók:
- 30 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 tojás
- 1 kis pohár 12 %-os tejföl
- 25 dkg margarin
- 1 citrom reszelt héja
- édesítő (ízlés szerint)
- csipet só
Töltelék:
- 1 kg alma
- édesítő
- fahéj
Tetejére:
- 5 tojásfehérje
- édesítő
Elkészítése:
Az almát lereszeljük és félretesszük kicsit.
A lisztet a sütőporral és a csipet sóval elkeverjük, majd hozzáadjuk a hideg margarint és elmorzsoljuk a liszttel. Mehet bele a tojás, a tejföl, ízlés szerint édesítő/cukor és a reszelt citromhéj. Alaposan összegyúrjuk és egy kb. 35 x 25 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük a tésztát.
Az alma levét kinyomkodjuk, majd elkeverjük az almát ízlés szerint fahéjjal és édesítővel (ennek mennyisége függ az alma édességétől). Ráhalmozzuk a tésztára és elegyengetjük.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük. Amikor a tészta megsült, a felvert édesítővel ízesített tojásfehérjét rákenjük, majd pár percre a sütőbe újra betoljuk addig, amíg a teteje egy picit megkeményedik.
[box style=”info”]Már többször csináltam ezt a sütit, gyorsan elkészül, és nem utolsó sorban egészséges nasi.[/box]