Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Almás sütik

Sütemény receptek

Almás-habos linzerkocka

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lereszelt almát a citromlével, cukorral és a fahéjjal együtt megpároljuk. A pudingport egy kicsi vízzel, kb 0,5-1 dl feloldjuk és az almához adjuk, amivel besűrítjük, majd hűlni hagyjuk. A tészta hozzávalóiból egy jól nyújtható tésztát gyúrunk és egy 30*35 cm-es tepsibe símítjuk. Villával megszurkáljuk és 15 percig elősütjük 180 fokon. Az elősütött tésztát megszórjuk […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Erzsébet Bán
Beküldte: 2019.06.01.

Tésztához

Töltelék alá

Töltelékhez

Tetejére

Elkészítése

A lereszelt almát a citromlével, cukorral és a fahéjjal együtt megpároljuk. A pudingport egy kicsi vízzel, kb 0,5-1 dl feloldjuk és az almához adjuk, amivel besűrítjük, majd hűlni hagyjuk.

A tészta hozzávalóiból egy jól nyújtható tésztát gyúrunk és egy 30*35 cm-es tepsibe símítjuk. Villával megszurkáljuk és 15 percig elősütjük 180 fokon.

Az elősütött tésztát megszórjuk a dióval, ráterítjük egyenletesen az almás tölteléket, majd kb 30 perc alatt a sütit készre sütjük alacsony lángon, 160 fokon a süteményt. Ezután a sütőt nem kapcsoljuk ki.

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük a süti tetejére kenjük és a habbal együtt még addig sütjük, amíg a hab is bebarnul.

Kihűlve szeleteljük vizes késsel, mert a száraz kés húzza a habot és nem lesz szép. Ebből az adagból 35 darab süti lett.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Erzsébet Bán
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is