Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás-habos linzerkocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 25 dkg finomliszt
  • 10 dkg zsír
  • 1 tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 2 evőkanál tejföl (kb)

Töltelék alá

  • 10 dkg darált dió

Töltelékhez

  • 2 kg reszelt alma
  • cukor
  • 2 kávéskanál fahéj
  • 1 citrom leve
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor

Tetejére

  • 6 tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor

Elkészítése

A lereszelt almát a citromlével, cukorral és a fahéjjal együtt megpároljuk. A pudingport egy kicsi vízzel, kb 0,5-1 dl feloldjuk és az almához adjuk, amivel besűrítjük, majd hűlni hagyjuk.

A tészta hozzávalóiból egy jól nyújtható tésztát gyúrunk és egy 30*35 cm-es tepsibe símítjuk. Villával megszurkáljuk és 15 percig elősütjük 180 fokon.

Az elősütött tésztát megszórjuk a dióval, ráterítjük egyenletesen az almás tölteléket, majd kb 30 perc alatt a sütit készre sütjük alacsony lángon, 160 fokon a süteményt. Ezután a sütőt nem kapcsoljuk ki.

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük a süti tetejére kenjük és a habbal együtt még addig sütjük, amíg a hab is bebarnul.

Kihűlve szeleteljük vizes késsel, mert a száraz kés húzza a habot és nem lesz szép. Ebből az adagból 35 darab süti lett.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-habos-linzerkocka/