A lereszelt almát a citromlével, cukorral és a fahéjjal együtt megpároljuk. A pudingport egy kicsi vízzel, kb 0,5-1 dl feloldjuk és az almához adjuk, amivel besűrítjük, majd hűlni hagyjuk.
A tészta hozzávalóiból egy jól nyújtható tésztát gyúrunk és egy 30*35 cm-es tepsibe símítjuk. Villával megszurkáljuk és 15 percig elősütjük 180 fokon.
Az elősütött tésztát megszórjuk a dióval, ráterítjük egyenletesen az almás tölteléket, majd kb 30 perc alatt a sütit készre sütjük alacsony lángon, 160 fokon a süteményt. Ezután a sütőt nem kapcsoljuk ki.
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük a süti tetejére kenjük és a habbal együtt még addig sütjük, amíg a hab is bebarnul.
Kihűlve szeleteljük vizes késsel, mert a száraz kés húzza a habot és nem lesz szép. Ebből az adagból 35 darab süti lett.
Jó étvágyat kívánok!