Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 30 dkg (teljes kiőrlésű) liszt 5 tojássárgája 20 dkg margarin 10 dkg édesítő 4 evőkanál 1,5%-os tej 1 tasak sütőpor Töltelékhez: 2 kg alma 15 dkg édesítő 1 vaníliarúd kikapart belseje 1 teáskanál őrölt fahéj Habhoz: 5 tojásfehérje 20 dkg cukor vagy édesítő Elkészítése: Az almát meghámozzuk, lereszeljük és az édesítővel, a vaníliával […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Judit54
Beküldte: 2017.10.30.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 30 dkg (teljes kiőrlésű) liszt
  • 5 tojássárgája
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg édesítő
  • 4 evőkanál 1,5%-os tej
  • 1 tasak sütőpor

Töltelékhez:

  • 2 kg alma
  • 15 dkg édesítő
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

Habhoz:

  • 5 tojásfehérje
  • 20 dkg cukor vagy édesítő


Elkészítése:

Az almát meghámozzuk, lereszeljük és az édesítővel, a vaníliával és a fahéjjal egy edénybe tesszük és megpároljuk. Mikor a levét elfőtte, le is vehetjük a tűzről.

2. A lisztet a sütőport összedolgozzuk, hozzáadjuk a többi alapanyagot és összegyúrjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk 22*32 cm-es tepsi méretűre. A tepsibe sütőpapírt teszünk és belefektetjük a tésztát.

A tésztára simítjuk az almát, a levéből ne kerüljön sok a tésztára. 180 fokos sütőben kb 25 percig sütjük.

A tojásfehérjéből az édesítővel kemény habot verünk. A tojáshabot az almára simítjuk és tovább sütjük. Amikor a hab teteje aranybarna lett, kivesszük a sütőből. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Judit54
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is