Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás habos szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál szalakáli
  • 20 dkg zsír
  • 15 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 2 evőkanál tejföl

A vaníliás krémhez

  • 2 db tojássárgája
  • 0,5 liter tej
  • 15 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 25 dkg margarin

Az alma töltelékhez

  • 1 kg alma (reszelve)
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál fahéj

A tetejére

  • 2 db tojásfehérje
  • marcipán alma

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd három lapot sütünk belőle. A krémhez megfőzzük a pudingokat, majd hűlni hagyjuk. A margarint habosra keverjük, és a kihűlt pudinggal összedolgozzuk. Az almát vajjal, cukorral és fahéjjal pároljuk, amíg a leve el nem fő.

Az alsó lapot megkenjük lekvárral, rásimítjuk a kihűlt almát, majd ráhelyezzük a második lapot, amelyre rásimítjuk a krémet. A harmadik lapot megkenjük lekvárral és a gőz felett felvert tojásfehérjével. A tetejét marcipán almákkal díszítjük.

Nagyon finom sütemény.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-habos-szelet/