Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás keksz recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 465 g alma (hámozva, reszelve)
  • 1 tojás
  • 70 g zabpehelyliszt (vagy zabpehely őrölve)
  • 100 g teljes kiörlésű liszt
  • 2 csipet fahéj

Elkészítése

A reszelt almához adunk két csipet fahéjat és alaposan elkeverjük. Ezután hozzáadjuk tojást, a teljes kiőrlésű lisztet, az őrölt zabpelyhet és kézzel átgyúrjuk.

Egy könnyű, nem túlzottan ragadós masszát kell kapnunk.

A sütőt előmelegítjük 180 °C fokra és előkészítünk egy sütőpapírral bélelt tepsit és egy konyhamérleget. A mérleg és egy evőkanál segítségével 30 g-os adagokat mérünk ki, majd kézzel korong alakúra formázzuk és a sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket.

Addig sütöttem, amíg el nem kezdett barnulni a széle. Így egyenként 8 g szénhidrát tartalmú kekszeket kapunk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-keksz-2/