Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás kekszes csoda recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • kb 30 db háztartási keksz (vagy babapiskóta )
  • 1,5 kg alma
  • 15 dkg cukor
  • 400 ml habtejszín
  • 20 dkg mascarpone
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • mandula

Elkészítése

Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd a cukorral egy lábasban közepes lángon megpároljuk. Amikor már a leve nagy részét elpárologtatta, a pudingport kevés hideg vízzel csomómentesre keverjük, majd az almához öntjük. Folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg besűrűsödik. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A mascarponét a vaníliás cukorral kikeverjük. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a mascarponés krémmel.

Egy kapcsos tortaforma alját kirakjuk keksszel vagy babapiskótával. Erre egy réteg párolt almát kenünk, majd egy réteg mascarponés-tejszínes krémet simítunk rá. Ezt a rétegzést még kétszer megismételjük, és a tetejére a tejszínes krém kerül.

A sütemény tetejét pirított mandulával, dióval vagy mogyoróval megszórjuk. Fogyasztás előtt legalább 4 órára hűtőbe tesszük, hogy a keksz megpuhuljon és az ízek összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-kekszes-csoda-2/