Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás-kekszes kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db alma
  • 20 dkg cukor
  • 3 csomag vaníliaízű pudingpor
  • fahéj
  • 40 dkg háztartási keksz
  • 150 g étcsokoládé (vagy bármilyen csoki, ízlés szerint)
  • 10 dkg margarin

Elkészítése

Az almákat meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy fél almát felkockázunk, hogy nagyobb darabok is legyenek benne. A reszelt és kockázott almát 1 liter vízzel, 20 dkg cukorral és ízlés szerinti fahéjjal 5 percig forraljuk.

A vaníliapudingokat kb. 2,5 dl vízzel simára keverjük, és főzni kezdjük. Amikor már kezd sűrűsödni, óvatosan hozzáöntjük a forró almához, és folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.

Egy tepsi aljára lerakjuk a háztartási keksz felét, ráöntjük a forró almás krémet, majd újabb sor keksszel fedjük. Az étcsokoládét a margarinnal összeolvasztjuk, és amikor kissé kihűlt, rákenjük a sütemény tetejére.

Almaszeletekkel és kekszmorzsával díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-kekszes-kocka/