Az almákat meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy fél almát felkockázunk, hogy nagyobb darabok is legyenek benne. A reszelt és kockázott almát 1 liter vízzel, 20 dkg cukorral és ízlés szerinti fahéjjal 5 percig forraljuk.
A vaníliapudingokat kb. 2,5 dl vízzel simára keverjük, és főzni kezdjük. Amikor már kezd sűrűsödni, óvatosan hozzáöntjük a forró almához, és folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
Egy tepsi aljára lerakjuk a háztartási keksz felét, ráöntjük a forró almás krémet, majd újabb sor keksszel fedjük. Az étcsokoládét a margarinnal összeolvasztjuk, és amikor kissé kihűlt, rákenjük a sütemény tetejére.
Almaszeletekkel és kekszmorzsával díszítjük.