Elkészítése
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy gyümölcskenyér formát kivajazunk, majd az aljába szórunk 2 evőkanál barna cukrot és 2 evőkanál durvára darált diót. Félretesszük.
A vajat a barna cukorral és a tojással habosra keverjük. A lisztben elkeverjük a szódaport és a fahéjat, majd apránként a vajas-cukros-tojásos keverékhez adjuk. Ezután beleforgatjuk a turmixolt almapürét, és alaposan összedolgozzuk.
A masszát a cukros-diós rétegre öntjük. A formát enyhén a pulthoz ütögetjük, hogy a felesleges légbuborékok távozzanak a tésztából. Előmelegített sütőben 30–35 percig sütjük, amíg a beleszúrt tű tisztán ki nem jön.
Amikor elkészült, pár percig a formában pihentetjük, majd rácsra borítjuk és hagyjuk kihűlni.
Tipp
Ha szeretnénk még különlegesebbé tenni, keverhetünk a tésztába apróra vágott diót vagy mazsolát is. A tetejét megszórhatjuk porcukorral, így még szebb lesz a tálalásnál.
