Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez az almás kenyér egyszerű, mégis különleges sütemény, amit bármikor szívesen megsütünk, ha valami gyors és finom édességre vágyunk. Az almaszósz nemcsak szaftossá teszi a tésztát, hanem kellemesen friss ízt is ad neki, amit a fahéj még inkább kiemel. Ideális választás egy hétvégi délutánra, amikor egy csésze tea vagy kávé mellé készítünk valami házias finomságot.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
anikò varga
Beküldte: 2013.10.23.

Hozzávalók

Elkészítése

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy gyümölcskenyér formát kivajazunk, majd az aljába szórunk 2 evőkanál barna cukrot és 2 evőkanál durvára darált diót. Félretesszük.

A vajat a barna cukorral és a tojással habosra keverjük. A lisztben elkeverjük a szódaport és a fahéjat, majd apránként a vajas-cukros-tojásos keverékhez adjuk. Ezután beleforgatjuk a turmixolt almapürét, és alaposan összedolgozzuk.

A masszát a cukros-diós rétegre öntjük. A formát enyhén a pulthoz ütögetjük, hogy a felesleges légbuborékok távozzanak a tésztából. Előmelegített sütőben 30–35 percig sütjük, amíg a beleszúrt tű tisztán ki nem jön.

Amikor elkészült, pár percig a formában pihentetjük, majd rácsra borítjuk és hagyjuk kihűlni.

Tipp

Ha szeretnénk még különlegesebbé tenni, keverhetünk a tésztába apróra vágott diót vagy mazsolát is. A tetejét megszórhatjuk porcukorral, így még szebb lesz a tálalásnál.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is