Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás kenyér recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 bögre finomliszt
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 12 dkg vaj
  • 1 bögre barnacukor
  • 1 bögre almaszósz
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál barnacukor
  • 2 evőkanál durvára darált dió

Elkészítése

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy gyümölcskenyér formát kivajazunk, majd az aljába szórunk 2 evőkanál barna cukrot és 2 evőkanál durvára darált diót. Félretesszük.

A vajat a barna cukorral és a tojással habosra keverjük. A lisztben elkeverjük a szódaport és a fahéjat, majd apránként a vajas-cukros-tojásos keverékhez adjuk. Ezután beleforgatjuk a turmixolt almapürét, és alaposan összedolgozzuk.

A masszát a cukros-diós rétegre öntjük. A formát enyhén a pulthoz ütögetjük, hogy a felesleges légbuborékok távozzanak a tésztából. Előmelegített sütőben 30–35 percig sütjük, amíg a beleszúrt tű tisztán ki nem jön.

Amikor elkészült, pár percig a formában pihentetjük, majd rácsra borítjuk és hagyjuk kihűlni.

Tipp

Ha szeretnénk még különlegesebbé tenni, keverhetünk a tésztába apróra vágott diót vagy mazsolát is. A tetejét megszórhatjuk porcukorral, így még szebb lesz a tálalásnál.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-kenyer-2/