Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás kiflipuding vaníliaszósszal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Almás kiflipudinghoz

  • 4 darab kifli
  • 4 darab édes alma
  • 4 tojás
  • 3 evőkanál méz
  • 4 teáskanál eritrit
  • 3 dl habtejszín
  • 2 dl tej
  • 2 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 5 dkg mazsola
  • 0,5 dl rum
  • 5 dkg vaj

Vaníliaszószhoz

  • 1 csomag tejszínízű pudingpor (vagy vaníliás pudingpor)
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 2 evőkanál eritrit
  • 6 dl tej

Elkészítése

A mazsolát áztassuk be a rumba, tegyük félre és hagyjuk állni, hogy magába szívja.

Az almát hámozzuk meg, negyedeljük, vágjuk ki a magházát, majd szeleteljük fel.

Egy serpenyőben melegítsük fel a mézet, adjuk hozzá a felszeletelt almát, szórjuk meg az őrölt fahéjjal, egy teáskanál vaníliaaromával, keverjük alaposan össze, majd pároljuk roppanósra. Ezután hűtsük ki.

A tojásokat keverjük simára az eritrittel, a tejjel és a tejszínnel. A kiflit vékonyan karikázzuk fel.

A vaj felével kenjünk ki egy közepes méretű jénaitálat, majd rakjuk ki a fele mennyiségű kiflikarikával. Ezután kanalazzuk rá az előzőleg megpárolt almaszeleteket, szórjuk meg az előzőleg rumba áztatott mazsolával, majd fedjük be a maradék kiflikarikákkal. Ezután a tojásos keverékkel locsoljuk meg a kiflit hogy kissé megázzon, majd a maradékot egyszerűen öntsük rá, hogy leszivárogjon a kifli és az alma közt az alsó kiflirétegre.

Ezután takarjuk le és hagyjuk 1-2 órát állni, hogy a kifli jól magába szívja a tojásos keveréket, majd vegyük le a fóliát és csipkedjük rá a maradék vajat mielőtt betennénk a sütőbe.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép aranybarnára (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem).

A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni, mielőtt tálalnánk.

A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel és a vaníliaaromával, majd keverjük hozzá az eritritet is.

A maradék tejet melegítsük meg, öntsük hozzá a pudingos keveréket és állandó keverés mellett, főzzük pár percig, hogy kissé besűrűsödjön, majd hagyjuk langyosra hűlni (közben többször keverjük át, hogy ne bőrösödjön be a teteje).

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-kiflipuding-vaniliaszosszal/