Elkészítése
A puha margarint, tojásokat és a cukrot habosra keverjük (robotgéppel szoktam kidolgozni), majd hozzáadjuk a citromlevet és a sütőporos lisztet. A hámozott, vékonyra szeletelt almákat és kiwiket a kivajazott, cukorral és vaníliás cukorral megszórt tortaformába legyezőszerűen terítjük, ismét megszórjuk a cukrokkal és a fahéjjal. Ráhalmozzuk és elsimítjuk a tésztát.
Kb. 180°C-os sütőben sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. A vége felé takarjuk le sütőpapírral, nehogy megégjen. A szélét késsel körbevágjuk, majd egy nagy pizzás tányért ráteszünk, így fordítjuk meg. Előtte hagyjuk pár percig hűlni, így könnyedén meg lehet fogni, mikor kifordítjuk a formából.
Egy jó tanács
A tortaformám sajnos nem zár teljesen jól, így ajánlatos a sütőt alufóliával kibélelni, mert a cukros vajas olvadék kifolyik és odakozmál.
Sztori
Bazsuzsu tette fel ezt a finom sütit erre az oldalra (ezúton is nagyon köszönöm neki! :)), én a saját szám íze szerint alakítottam rajta, így bátorkodom feltenni… Sok kiwim volt itthon, kipróbáltam, milyen is lehet a két gyümölcs együtt. Egy fél csomag sütőport használtam, mert nem szeretjük a sütőpor ízét, de bőven elég volt. Több cukorral szórtam meg a gyümölcsöket, mert a kiwi kissé savanykás. Nálam kimaradt a dió és a citromhéj, az eredeti receptben szerepel, ha gondoljátok, tegyetek bele, biztosan finom! A gyermekeimmel együtt vaníliasodóval szeretjük igazán.
Jó étvágyat!
