Elkészítése
Egy közepes méretű tepsit kibélelünk alufóliával, majd vékonyan megvajazzuk. Az aljára beleszeleteljük a hámozott almát.
A tésztához a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel, hozzáadjuk a fél sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport, végül a tojások felvert habját. A tészta felét ráöntjük az almára. A tészta másik felébe 2 evőkanál kakaót keverünk, és ezt is ráöntjük a tepsibe. Alaposan megsütjük, hogy az alma is átsüljön.
Ha megsült, hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk a tepsiből.
A krém elkészítéséhez a vaníliás pudingot a tejjel felfőzzük. Ha kihűlt, összekeverjük a margarinnal és a porcukorral, majd az almás tésztára kenjük.
A sütemény tetejére 10 dkg tejcsokoládét 5 dkg margarinnal felolvasztunk, és belekeverünk 1 db citrom levét. Ezt a mázat egyenletesen eloszlatjuk a krémen.
Jó étvágyat!
Tepsi mérete:
25×39 cm
