Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg alma

A mázhoz

  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 5 dkg margarin
  • 1 db citom leve
  • 2 evőkanál kakaópor

A tésztához

  • 8 db tojás
  • 18 dkg cukor
  • 3 evőkanál víz
  • 20 dkg finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor

A krémhez

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 18 dkg porcukor

Elkészítése

Egy közepes méretű tepsit kibélelünk alufóliával, majd vékonyan megvajazzuk. Az aljára beleszeleteljük a hámozott almát.

A tésztához a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel, hozzáadjuk a fél sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport, végül a tojások felvert habját. A tészta felét ráöntjük az almára. A tészta másik felébe 2 evőkanál kakaót keverünk, és ezt is ráöntjük a tepsibe. Alaposan megsütjük, hogy az alma is átsüljön.

Ha megsült, hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk a tepsiből.

A krém elkészítéséhez a vaníliás pudingot a tejjel felfőzzük. Ha kihűlt, összekeverjük a margarinnal és a porcukorral, majd az almás tésztára kenjük.

A sütemény tetejére 10 dkg tejcsokoládét 5 dkg margarinnal felolvasztunk, és belekeverünk 1 db citrom levét. Ezt a mázat egyenletesen eloszlatjuk a krémen.

Jó étvágyat!

Tepsi mérete:

25×39 cm

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-kocka-2/