Elkészítése
Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk és szeletekre vágjuk. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a tejet és a reszelt citromhéjat. Ezután beleforgatjuk a lisztet, a sütőport és a kókuszreszeléket. Végül hozzáadjuk az almaszeleteket és megszórjuk fahéjjal.
A kuglófformát kivajazzuk és kilisztezzük, majd beleöntjük a masszát. 190 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. A formában hagyjuk kicsit pihenni, majd rácsra borítva hűtjük ki. Tálalás előtt megszórhatjuk porcukorral.
Tipp
Ha még intenzívebb ízt szeretnénk, az almát előtte kevés citromlével és barnacukorral is átforgathatjuk. A kuglófba keverhetünk maréknyi mazsolát vagy durvára vágott diót, így még gazdagabb lesz az íze.
