Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás-kókuszos kuglóf recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 12 dkg vaj
  • 17 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1,2 dl tej
  • 3 db alma
  • fahéj
  • 10 dkg kókuszreszelék

Elkészítése

Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk és szeletekre vágjuk. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a tejet és a reszelt citromhéjat. Ezután beleforgatjuk a lisztet, a sütőport és a kókuszreszeléket. Végül hozzáadjuk az almaszeleteket és megszórjuk fahéjjal.

A kuglófformát kivajazzuk és kilisztezzük, majd beleöntjük a masszát. 190 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. A formában hagyjuk kicsit pihenni, majd rácsra borítva hűtjük ki. Tálalás előtt megszórhatjuk porcukorral.

Tipp

Ha még intenzívebb ízt szeretnénk, az almát előtte kevés citromlével és barnacukorral is átforgathatjuk. A kuglófba keverhetünk maréknyi mazsolát vagy durvára vágott diót, így még gazdagabb lesz az íze.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-kokuszos-kuglof/