Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Almás sütik

Almás kosárka

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A vajat a liszttel összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a porcukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a sót, és jól összegyúrjuk. A tésztát 30 percre betesszük a hűtőbe pihenni. Ez idő alatt az almákat megpucoljuk és a legnagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Jól kinyomkodjuk a levét (a levét pedig megisszuk), majd beízesítjük […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.05.29.

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítése

A vajat a liszttel összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a porcukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a sót, és jól összegyúrjuk. A tésztát 30 percre betesszük a hűtőbe pihenni.

Ez idő alatt az almákat megpucoljuk és a legnagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Jól kinyomkodjuk a levét (a levét pedig megisszuk), majd beízesítjük a cukorral és a fahéjjal. Pár percig állni hagyjuk, majd újra kinyomkodjuk.

Elővesszük a tésztát és 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk. 4 db, 10 cm átmérőjű tortácska formába nyomkodjuk. Elosztjuk bennük a fahéjas almát, majd a maradék tésztából derelyevágó segítségével kivágott csíkokból rácsot mintázunk a tetejére.

A tortácskákat 180 fokos sütőben, alsó-felső lángon 20-25 percig sütjük, majd kihűtjük. A tetejüket porcukorral (esetleg fahéjas porcukorral) megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is