A vajat a liszttel összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a porcukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a sót, és jól összegyúrjuk. A tésztát 30 percre betesszük a hűtőbe pihenni.
Ez idő alatt az almákat megpucoljuk és a legnagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Jól kinyomkodjuk a levét (a levét pedig megisszuk), majd beízesítjük a cukorral és a fahéjjal. Pár percig állni hagyjuk, majd újra kinyomkodjuk.
Elővesszük a tésztát és 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk. 4 db, 10 cm átmérőjű tortácska formába nyomkodjuk. Elosztjuk bennük a fahéjas almát, majd a maradék tésztából derelyevágó segítségével kivágott csíkokból rácsot mintázunk a tetejére.
A tortácskákat 180 fokos sütőben, alsó-felső lángon 20-25 percig sütjük, majd kihűtjük. A tetejüket porcukorral (esetleg fahéjas porcukorral) megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!