Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás kosárka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • 0,5 kávéskanál sütőpor
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csipet só

A töltelékhez

  • 4 db alma
  • 1 evőkanál cukor
  • 0,5 mokkáskanál őrölt fahéj

Elkészítése

A vajat a liszttel összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a porcukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a sót, és jól összegyúrjuk. A tésztát 30 percre betesszük a hűtőbe pihenni.

Ez idő alatt az almákat megpucoljuk és a legnagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Jól kinyomkodjuk a levét (a levét pedig megisszuk), majd beízesítjük a cukorral és a fahéjjal. Pár percig állni hagyjuk, majd újra kinyomkodjuk.

Elővesszük a tésztát és 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk. 4 db, 10 cm átmérőjű tortácska formába nyomkodjuk. Elosztjuk bennük a fahéjas almát, majd a maradék tésztából derelyevágó segítségével kivágott csíkokból rácsot mintázunk a tetejére.

A tortácskákat 180 fokos sütőben, alsó-felső lángon 20-25 percig sütjük, majd kihűtjük. A tetejüket porcukorral (esetleg fahéjas porcukorral) megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-kosarka/