Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 4 közepes alma 4 ek cukor 10 dkg vaj 1 tasak vaníliás pudingpor 6 dl tej 1 csipet mézeskalács fűszerkeverék (ízlés szerint, de elhagyható) 1 kk fahéj 8 ek tejszínhab (díszítéshez) Elkészítése: A cukrot a vajjal felteszem melegíteni. Amikor forr, azonnal beleteszem az igen vékonyra szeletelt almákat. Gyorsan keverve csak megdinsztelem az almaszeletkéket, egy […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
8 adag
Ellak
Beküldte: 2015.09.10.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 közepes alma
  • 4 ek cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 1 csipet mézeskalács fűszerkeverék (ízlés szerint, de elhagyható)
  • 1 kk fahéj
  • 8 ek tejszínhab (díszítéshez)


Elkészítése:

A cukrot a vajjal felteszem melegíteni. Amikor forr, azonnal beleteszem az igen vékonyra szeletelt almákat. Gyorsan keverve csak megdinsztelem az almaszeletkéket, egy picit karamellizálom.

Lehúzom a tűzről, és a tejjel kikevert pudingport lassan hozzáöntöm. Állandó keverés mellett felfőzöm.

Beleszórom a mézeskalács fűszert.

A langyos, almás pudingot poharakba szedem, és a hűtőbe teszem.

Tejszínhabbal, kis fahéjjal díszítem, és tálalom.

[box style=”info”]A krémet lehet ízesíteni, sőt a mézeskalács fűszer el is hagyható .[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Ellak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is