Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás krém recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 közepes alma
  • 4 ek cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 1 csipet mézeskalács fűszerkeverék (ízlés szerint, de elhagyható)
  • 1 kk fahéj
  • 8 ek tejszínhab (díszítéshez)


Elkészítése:

A cukrot a vajjal felteszem melegíteni. Amikor forr, azonnal beleteszem az igen vékonyra szeletelt almákat. Gyorsan keverve csak megdinsztelem az almaszeletkéket, egy picit karamellizálom.

Lehúzom a tűzről, és a tejjel kikevert pudingport lassan hozzáöntöm. Állandó keverés mellett felfőzöm.

Beleszórom a mézeskalács fűszert.

A langyos, almás pudingot poharakba szedem, és a hűtőbe teszem.

Tejszínhabbal, kis fahéjjal díszítem, és tálalom.

[box style=”info”]A krémet lehet ízesíteni, sőt a mézeskalács fűszer el is hagyható .[/box]

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-krem/