Hozzávalók:
- 5 db alma
- 5 tojás
- 18 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl olaj
- 1 dl tej
- 3 ek kakaópor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 l tej
- 3-5 ek cukor
- 500 ml tejszín
Elkészítése:
A tepsit kibéleljük a sütőpapírral, felkarikázzuk rá az almákat, majd cukros fahéjjal megszórjuk. Ezután öntjük rá az elkészült tésztát.
Tészta készítése:
A tojást kikeverjük a cukorral, majd a liszttel. A sütőport, az olajat és a tejet (én még picit raktam hozzá, mert nagyon sűrűnek tűnt) hozzákeverjük, majd a kakaóport. 170 fokon tűpróbáig sütjük.
Ha megsült, hagyjuk kihűlni. Kiborítjuk egy tálcára, hogy az alma legyen felül.
Összeállítás:
2 csomag vaníliás pudingot készítünk a szokásos módon. Ha kihűlt, rákenjük a tésztára, végül a tejszínből felvert habbal befedjük.
Nagyon finom!