Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 40 dkg finomliszt
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojássárga
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 csomag sütőpor

Almás töltelék:

  • 1,5 kg alma
  • porcukor
  • őrölt fahéj
  • 5 dkg vaj

Vaníliás krém:

  • 2 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 3 dl tej
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk gyors mozdulatokkal, majd folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.

Az almát lereszeljük. Ha nagyon leves, akkor kissé nyomkodjuk ki, majd a cukorral és a fahéjjal pároljuk meg a vajon, végül hűstük ki.

A tojást, a cukrokat, a lisztet a tejjel állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük. A vajat és a porcukrot a krémhez adjuk és jól kihabosítjuk.

A tésztát 3 részre osztjuk, majd lisztezett felületen a tepsi méretére (21*32 cm) kinyújtjuk és külön-külön tepsi hátán előmelegített, 180 fokos sütőben kb 10-12 perc alatt megsütjük.

Következik az összeállítás: alsó lapra az almás töltelék kerül, ráfektetjük a második lapot, kicsit lenyomkodjuk és erre simítjuk a krémet, majd a harmadik lappal befedjük.

Egy éjszakára hűvös helyre tesszük, majd másnap szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-kremes-13/