Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 5 evőkanál langyos víz
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 3 db alma

Krémhez

  • 8 dl tej
  • 1 csomag házi krémes krémpor
Almás kérmes kép

Elkészítése

A tojások sárgáját a cukorral és langyos vízzel alaposan kikeverjük. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.

Egy közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a meghámozott almát vékony szeletekre vágva a tepsi aljába helyezzük. Erre öntjük rá a tésztát, majd a sütőben világos barnára sütjük.

Amikor a sütemény megsült és kihűlt, úgy borítjuk ki a tepsiből, hogy az almaszeletek kerüljenek felülre.

A krémport a tejjel kikeverjük, és egyenletesen rákenjük a tésztára. A süteményt legalább egy órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megszilárduljon, majd szeletelhető.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-kremes-2/